Platser att gifta sig på

Har du alltid drömt om att gifta dig på en vacker herrgård en ljummen sommardag? Eller funderar du på något lite annorlunda? Det blir allt mer vanligt för par att gifta sig på lite mera okonventionella platser. Det viktigaste är såklart att ett par gifter sig på en plats som passar det egna förhållandet. Platsen man gifter sig på ska vara en som gör dagen precis så minnesvärd och magisk som man alltid önskat sig. Något som man också måste ta i beaktande är antalet gäster och hur stor budget man har tänkt sig.

Den ekonomiska sidan

En faktor som såklart påverkar valet av platsen där man gifter sig är pengar. Man måste har råd med den plats man har valt. Det bästa är ju om man kan spara ihop till bröllopet i förväg och på så sätt slippa ta ut lån för att ha råd med det. Många gifter sig senare i livet nuförtiden, och det är faktiskt många som ger tipset “Gift dig när du är runt 30 år om du vill att det ska hålla”. En annan fördel med att gifta sig när man är lite äldre är att man då brukar ha lite större inkomster och man har haft tid att spara ihop pengar.

Vem vill du bjuda?

Även om det är viktigt att tänka på ekonomin är det ju ändå så att ett bröllop och bröllopsfesten är något som bara händer en gång i livet. Välj alltså plats för ditt bröllop också enligt dina drömmar och inte bara enligt sunt förnuft. Vill du gifta dig i Italien? Det är inte en omöjlig tanke, men du kanske inte har möjlighet att bjuda alla du hade tänkt dig. Om man vill ha flera gäster är det lättast att gifta sig rätt nära där man bor, den svenska naturen är ju också mycket vacker under alla årstider. Platsen behöver inte vara en herrgård, varför inte en bondgård som inte används längre?