Planera ditt bröllop

Ett bröllop anses av många vara en av de viktigaste händelserna i livet. En sådan viktig dag kräver så klart sin grundliga planering. Samtidigt kan ett bröllop se ut på många olika sätt, så hur man planerar kan variera. Kanske vill man bjuda in alla man känner och ha en riktigt stor fest, eller så vill man bara ha en enkel ceremoni där bara de närmaste är inbjudna. Man kan helt enkelt säga att vissa bröllop kräver mer planering än andra. I den här texten ska vi ta upp några saker som är viktiga för de flesta bröllopsplanerare.

Ha gott om tid

Även om Eric Prydz och hans fru planerade bröllopet på en vecka är det bättre att se till att ha god tid på sig. Många börjar sin bröllopsplanering redan ett år innan den stora dagen kommer. Det första ni behöver göra är att tänka efter vilka ni vill bjuda och hur många ni kommer att bli. Att bestämma det först är en förutsättning för att man ska kunna börja titta på festlokaler. Det är också viktigt att komma ihåg att boka vigselplats och präst eller annan vigselförrättare i god tid. Ni vill ju inte ha planerat massor bara för att sedan upptäcka att ni inte har någon som viger er.

Tänk ut ett tema

När lokal och plats för vigseln är klar kan ni börja fundera på ett tema till ert bröllop. På sidor som Pinterest finns massor med inspiration att ta del av. Om ni planerar att göra egna dekorationer är det också bra att börja med dessa i god tid. Tiden fram till bröllopet kommer att gå fort och ni vill inte riskera att begravas i arbete under bröllopsveckan. Kom också ihåg att inbjudan bör skickas ut minst sex veckor före bröllopet. Det allra viktigaste att tänka på är dock att er bröllopsdag ska vara en dag fylld av glädje. Försök därför att inte ställa allt för stora krav på er själva.