Bröllopsresor

Många brudpar väljer att åka på en bröllopsresa efter sitt bröllop. Det finns många olika platser att välja på och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst. För en del räcker det med att åka iväg en weekend på en svensk herrgård, medan andra vill komma bort under en längre tid. Både hur mycket budgeten och tiden tillåter spelar in när brudparet ska välja sin drömdestination. Det här är för många den viktigaste resan i livet och planeras noggrant. Det är från början en brittisk tradition att åka på bröllopsresa och uppkom så sent som på 1800-talet.

Det kan kosta mycket eller lite

Filitheyo_barDet går trender i var man ska åka på bröllopsresa. När bröllopsresor som fenomen uppstod, då fanns det till för att bröllopsparet skulle resa till de släktingar som inte kunde närvara vid bröllopet. Idag finns det till för att paret ska slappna av och få komma bort. Många idag väljer att åka någonstans exotiskt, där det finns strand och sol. Det kan vara svårt att passa in en bröllopsresa i budgeten. Ett bröllop kan vara dyrt nog och det gäller att planera sin kostnad för bröllop, innan destinationen bestäms. Det är fullt acceptabelt idag att be om ett litet monetärt bidrag till resan från bröllopsgästerna. En av de trender som går i bröllopsresor idag är ett mer ekonomiskt alternativ som dessutom är miljövänligt. Det heter glamping och är en form av glamorös camping. Du kan till exempel få en egen lappkåta, inredd med renskinn, eldkamin och vedeldad bastu vid vattnet där ni kan njuta av romantik. Det är ett fint, lokalt och ekonomiskt alternativ.

En personlig resa

Att åka på bröllopsresor är en romantisk tradition som ofta är väldigt avslappnande för bröllopsparet. Ett bröllop kan vara stressigt, både att planera och genomföra. En bröllopsresa kan ibland vara mer romantiskt än själva vigseln, dessutom är det en chans för brudparet att få resa tillsammans och skapa minnen för resten av livet. Maldiverna är nu för tiden det allra största resmålet för nygifta, men det finns även mer ekonomiska alternativ för de som inte känner att de har råd eller tid att resa långt. Det viktigaste är att en bröllopsresa passar brudparet, oavsett om det är en lyxsemester på en tropisk ö eller en enkel stugsemester på landet. Det är även populärt att åka på spa och vi har många fina spa- och herrgårdar att välja på i Sverige. Från att ha uppstått i Storbritannien på 1800-talet har praktisen spridit sig och är nu nästan ett måste över hela världen.